Tip voor telefoon gebruikers met een laag budget


Veel van onze maandelijkse kosten gaan naar de mobiele telefoon. En omdat het financieel al niet de beste tijden zijn, is het fijn als je hier en daar wat kan besparen op je kosten. Gemiddeld betaalt een consument 30 tot 40 euro per maand voor het gebruik van de mobiele telefoon, dat kan veel lager! Hoe je dat kan doen, lees je in dit artikel!

Abonnement

Waarschijnlijk heb je een abonnement en mag je deze elke 2 jaar verlengen met een nieuwe telefoon, zoals het grootste deel van de telefoongebruikers. Wanneer je dan een nieuw model neemt, kan je rekenen op een behoorlijk maandbedrag. Toch kan je je aanvragen of het de moeite waard is. De eerste weken zal een nieuwe telefoon erg leuk zijn, maar al snel begint het te wennen. Daarom kan je ook genoegen nemen met een ouder model die vrijwel dezelfde specificaties heeft. Dit scheelt je gemiddeld al snel 10 tot 20 euro per maand, en dat 2 jaar lang! Tel uit je winst.

Prepaid

Na je contractsperiode kan je er ook voor kiezen om je abonnement niet te verlengen, maar over te stappen op prepaid. Door de toename van het aantal openbare Wifi netwerken, heb je namelijk steeds minder internet nodig uit je eigen bundel. Ga dus na hoeveel je daadwerkelijk verbruikt per maand. Op www.prepaidkaart.nl kan je alle opties tegenover elkaar afwegen en een prepaid simkaart aanschaffen.

Wel of geen verzekering?

Bij het aanschaffen van een abonnement wordt standaard ook een telefoon verzekering aangeboden. De verkoper zal je proberen bang te maken voor de gevolgen van schade aan je telefoon. Bedenk goed dat een verzekering gemiddeld 10 euro per maand kost, wat totaal neerkomt op 240 euro. Voor dat bedrag kan je ook je telefoon langsbrengen bij een reparateur.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *