Hoe voor jezelf te bepalen of een tablet wel nodig is


Als je overweegt een tablet te kopen, weet je dat er talloze opties op de markt zijn. Door een paar vragen te stellen en te beantwoorden voordat je begint met winkelen, kun je het apparaat kiezen dat het beste bij jou past.

  1. Heb ik een tablet nodig als ik al een laptop heb?

Soms wil je je hele computer gewoon niet meenemen, of je nu op zakenreis of op vakantie bent. In die gevallen heb je een tablet nodig die de gewenste functionaliteit biedt zonder de grootte of het gewicht.

  1. Heb ik een tablet nodig als ik een smartphone heb?

De telefoons van vandaag zijn geweldig, maar het zijn niet de handigste apparaten om met persoonlijke en zakelijke informatie te werken. Met tablets kunnen gegevens veel duidelijker en gemakkelijker worden bekeken en gebruikt dan op een smartphone. Iedereen heeft moeite om spreadsheets, pdf’s, webpagina’s of boeken op een 3 “-telefoonscherm te lezen. Dus als je onderweg meer wilt doen dan een paar e-mails verzenden of een paar games spelen, koop dan een tablet.

  1. Welk besturingssysteem moet ik kiezen?

Het eenvoudige antwoord is om de optie te kiezen die past bij het systeem van jouw laptop of telefoon, wat zorgt voor eenvoudige gebruik. Dat is een mooie manier om te zeggen dat als je je apparaten nodig hebt om samen te werken of als je favoriete apps en software hebt die afhankelijk zijn van het besturingssysteem, je een tablet selecteert die dezelfde apps gebruikt. Er zijn veel opties met Windows®, iOS en Android ™.

  1. Hoeveel geheugen heb ik nodig?

Je kunt alle gewenste bestanden en foto’s in de Cloud opslaan, maar je hebt nog steeds zoveel opslagruimte/ geheugen nodig als je zich kunt veroorloven. De meeste tablets hebben 16 GB tot 64 GB aan ruimte, maar slechts één 2 uur durende HD-film kan ongeveer 3 GB van dat bedrag kosten. Muziek, games, foto’s, boeken, apps en andere bestanden nemen ook ruimte in. Als je niet zeker weet hoeveel geheugen je onderweg nodig hebt, overweeg dan een apparaat met een gleuf voor een externe geheugenkaart, zodat je enige flexibiliteit hebt.

  1. Welke maat tablet moet ik kopen?

Tablets zijn er in kleine, middelgrote en grote maten. Het model waarmee je werkt, komt neer op persoonlijke voorkeur en hoe mobiel je wilt zijn. Minitablets zijn gemakkelijk op te bergen, heel licht en gemakkelijk voor kleine handen. Grotere tablets zijn iets zwaarder, maar bieden op 12 inch de meeste laptop-achtige ervaring. Denk na over hoe en waar je jouw tablet zult gebruiken en kies het beste voor die scenario’s.

  1. Hoeveel batterijduur kan ik verwachten?

De levensduur van de batterij varieert tussen de tablets, maar het gemiddelde is ongeveer 10 uur. Als je van plan bent om gedurende langere tijd afgesloten te zijn, is dit een belangrijke factor om zorgvuldig te onderzoeken. Kies de langste levensduur van de batterij die je kunt veroorloven en overweeg de aanschaf van een accessoire voor een accu die de levensduur verlengt als je onderweg bent.

Tablets zijn geweldige apparaten die de kloof overbruggen tussen smartphones en laptop- en desktopcomputers. Overweeg deze factoren zorgvuldig om de perfecte tablet voor jouw specifieke behoeften te kopen en vergeet niet om een leuk tablethoesje te kopen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *