Sim only? Of toch prepaid


Ondanks dat we tegenwoordig allemaal een telefoon abonnement hebben in de vorm van sim only of een abonnement met toestel op afbetaling, blijft er vraag naar prepaid simkaarten. Afhankelijk van jouw situatie is en blijft prepaid namelijk erg aantrekkelijk. Beide opties kennen voor- en nadelen. Er zitten namelijk nogal wat verschillen tussen beide mogelijkheden. Om jou te helpen met de keuze belichten we in dit artikel een aantal factoren waardoor jij jouw keuze beter tussen deze twee opties kan maken. Tevens zullen we een aantal voor- en nadelen van beide mogelijkheden bespreken.

Jouw situatie

Uiteraard is het compleet afhankelijk van jouw situatie of een sim only abonnement of prepaid beter bij jou past. Hierbij kan je kijken naar jouw verbruik, maar ook naar jouw wensen en het gemak. Ga je vaak ver op vakantie? Dan kan een sim only abonnement duur zijn. Wanneer je geen abonnement hebt voor buiten Europa en je vaak weg bent, zal je geen gebruik maken van het abonnement maar wel doorbetalen. Op dat moment zou prepaid handiger zijn. Reis je weinig en ben je veel in Nederland? Dan kan het wel weer een uitkomst zijn. Tevens is het maken van de afweging voor 1 van de 2 mogelijkheden afhankelijk van jouw verbruik van internet en bellen/sms’en. Verbruik je elke maand evenveel en is dus je verbruik stabiel? Dan is een sim only abonnement interessant. Schommelt dit vaak en heb je de ene maand meer nodig dan de andere? Dan is prepaid een betere uitkomst.

Voor- en nadelen sim only

Het grote voordeel aan een sim only abonnement is dat je gebruik maakt van de diensten voor een laag tarief. Wanneer je meer afneemt, zal je ook minder betalen. Bij een abonnement betaal je in de meeste gevallen een vast bedrag per maand. Er zijn namelijk providers waarbij je elke maand de bundel kan aanpassen. Door het vaste bedrag weet je wat je elke maand kwijt bent. Echter is dit ook een nadeel. Je betaalt namelijk elke maand, of je er nou gebruik van maakt of niet. Tevens moet je zelf een toestel aanschaffen. Dit is wel goedkoper dan op afbetaling maar is, wanneer je kiest voor een nieuw model, wel een grote investering. Een ander nadeel is dat je vast zit aan een abonnement van 1 of 2 jaar. Wanneer je kiest voor een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je elke maand een hoger bedrag. Je kan niet zomaar van het abonnement af en zal deze periode moeten afmaken.

Voor- en nadelen prepaid

Bovenstaande nadelen zijn weer een voordeel van prepaid. Zo zit je niet aan een abonnement vast en bepaal je zelf elke maand wat je verbruikt. Ga je op vakantie en maak je geen gebruik van jouw bundel. Dus bel/sms/internet je niet? Dan kost het je ook niks. Zo ben je veel flexibeler. Op vele websites kan je erg eenvoudig een prepaid simkaart bestellen. Kijk maar eens op https://www.prepaidsimkaart.net/. Een nadeel van prepaid is het gemak. Je zal namelijk wel in de gaten moeten houden hoeveel prepaid je nog hebt en of je wat bij moet kopen. Wanneer het op is, is het namelijk ook echt op en kan je niet meer bell

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *