Waarom is bereikbaar zijn zo duur, en wat kan je eraan doen?


Anno 2016 is het niet meer dan normaal dat je 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar bereikbaar bent via je telefoon. Uiteraard is dit ook mogelijk gemaakt met behulp van de introductie van de smartphone, maar het legt wel een bepaalde druk op je schouders. Zowel familieleden en vrienden als zakelijke connecties kunnen elk moment van de dag contact met je proberen te zoeken. En als je dan niet opneemt? Dan zijn de rapen gaar. Buiten het feit dat je hier constant rekening mee moet houden brengt het ook nog veel kosten met zich mee. Maar hoe komt dat? En wat kan je eraan doen?
Oorzaak
Doordat er zoveel vraag is naar mobiele telefonie, zoals hierboven in de eerste alinea al aangegeven, kunnen aanbieders het zich veroorloven om hier veel geld voor te vragen. Daarnaast stijgen de prijzen van de mobiele toestellen helemaal de pan uit, waardoor providers genoodzaakt zijn om flinke bedragen te rekenen voor de abonnementen die zij verschaffen. Als ze dit niet doen snijden zij zichzelf in de vingers, getuige de jaarcijfers van providers als KPN en Vodafone.
Oplossing
Om te voorkomen dat je maandelijks een astronomisch bedrag kwijt bent aan mobiele telefonie kan je kiezen voor een prepaid simkaart in plaats van een abonnement. Dit zorgt ervoor dat je in een klap een groot bedrag moet betalen voor je smartphone, maar je hebt de toekomstige kosten wel zelf in de hand. Bepaal zelf hoeveel geld je uit wil geven aan je belminuten, sms’jes en MB’s de komende tijd en zet het bedrag dat die waarde vertegenwoordigt op je gratis simkaart. Zeker voor lichte gebruikers is dit een hele verstandige keuze. Vooral bij beginnende gebruikers wordt dit aangeraden, omdat zij nog geen idee hebben hoeveel ze verbruiken per maand.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *